Brīvdienu māja Mākoņi, māja Mākoņi, Līgatnes pagasts, Cēsu novads, Latvija

Brīvdienu māja "Mākoņi"

Gaujas Nacionālā parkā, ainaviski skaistā vietā netālu no Siguldas un Līgatnes atrodas brīvdienu māja “Mākoņi”. To kā savu vasaras māju projektējis un iekārtojis arhitekts Andris Purviņš. Viņš dzimis Cēsu novada “Gančauskās”, audzis Siguldas novada “Plostniekos”, kas atrodas vien pāris kilometrus no brīvdienu mājas “Mākoņi”. Deviņdesmitajos gados, atguvis savu senču zemi, Andris ar sievu Zaigu sāk būvēt savu māju, iekopjot apkārtējo ainavu un dārzu. Mājas projekta ideju Andris aizguvis no senas klēts, kas tagad atrodas Brīvdabas muzejā. Mājas celtniecība vienlaikus sakritusi ar arhitekta radošo posmu, kad tapa Krasta “Lido”, kas bija savulaik lielākā guļbaļķu būve Eiropā.

Brīvdienu mājai ir atvēta tipa studio plānojums, kur var izmitināt līdz 5 cilvēkiem. Iekārtots arī šķūnis, kas piemērots tikai vasaras sezonai, kurā var nakšņot līdz 3 cilvēkiem.

Mājā ir mini virtuve ar nepieciešamajiem traukiem, ledusskapis, indukcijas plīts, WC un duša. Ārā kubls ar pasakainu skatu uz piemājas dīķi.

Andris Purviņš (1940-2010) bija latviešu arhitekts, daudzu sabiedrisku un privātu ēku autors. Projektējis tādas zināmas celtnes kā Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (Gaiļezera slimnīcu) Hipokrāta ielā 2, Latvijas Televīzijas ēku Zaķusalā un Lido atpūtas centru Krasta ielā 76.
Andris Purviņš dzimis 1940. gadā Cēsu rajona “Gančauskās”. 1969. gadā uzņemts Latvijas Arhitektu savienībā. Vadījis arhitektu biroju “Jonika”. 2000. gadā Purviņa projektētais Lido atpūtas komplekss saņēma Latvijas Būvnieku asociācijas diplomu par 1. vietu kā labākā 1999. gada būve nominācijā “Jaunbūve”. 2008. gadā ieguvis Jāņa Frīdriha Baumaņa prēmiju arhitektūrā par mūža ieguldījumu. Miris 2010. gadā.

Lasīt tālāk... Aizvērt

Bērnu rotaļu laukums
Bezmaksas autostāvvieta
Laulību ceremonijas vieta
Makšķerēšana

Atļauti mājdzīvnieki
Draudzīgs ģimenēm ar bērniem
Pieejams cilvēkiem ar invaliditāti

Uzzini par jaunumiem pirmais!

Pieraksties jaunumu saņemšanai e-pastā un esi pirmais, kas uzzina par aktualitātēm un labākajiem piedāvājumiem.