Mājas kafejnīcu dienas Cēsu novadā!

Cēsu novads lepojas ar savu kultūrvēsturisko mantojumu un dabu – Cēsu viduslaiku pils un vecpilsēta, Līgatnes papīrfabrikas ciemats un smilšakmens ieža pagrabalas, Piebalgas kultūrtelpa ar savu vēsturi, ainavām un tradīcijām ir unikāla Latvijas kultūrvidē un kultūras kanonā, arī Straupes lauku labumu tirdziņš savu darbību īsteno kultūrvēsturiskā objektā – Straupes zirgu pastā. Un protams – Gaujas Nacionālais parks un tā unikālā daba.  

17. un 18. augustā viesmīlīgie Cēsu novada saimnieki un saimnieces vērs vaļā savas mājas kafejnīcu durvis savās sētās un būs sarūpējuši daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas. 

Cēsis ar lepnumu nes Latvijas kultūras galvaspilsētas 2025. gadā vārdu. Cēsu apkārtni raksturo kultūrvēsturiskas vērtības un kultūras pasākumi visa gada garumā. Cēsu novads pievelk lieliskus cilvēkus – šeit Tev siltu smaidu dāvā pretimnācējs un ikviens viesis jūtas kā savējais. Šeit Tev ir iespēja izzināt grauda ceļu līdz maizei, piedalīties cepšanas un gatavošanas meistarklasēs, un pat gatavot saimniecībā audzētu dārzeņu zupu ugunskurā un izbaudīt latvisku garšu mielastu senā klētiņā. 

Līgatnē ikviens saimnieks uzņems savā sētā ar sirsnību un izstāstīs savus atmiņu stāstus par Līgatni. Straupes kulināro mantojumu raksturo tūrisma zīmols “Slow Food Straupe”, kas ir izaudzis uz Straupes lauku labumu tirdziņa pamatiem. Straupes tirdziņa moto ir “Paši audzējam. Paši darinām. Paši tirgojam”.  


Līgatnē ikviens saimnieks uzņems savā sētā ar sirsnību un izstāstīs savus atmiņu stāstus par Līgatni. Straupes kulināro mantojumu raksturo tūrisma zīmols “Slow Food Straupe”, kas ir izaudzis uz Straupes lauku labumu tirdziņa pamatiem. Straupes tirdziņa moto ir “Paši audzējam. Paši darinām. Paši tirgojam”.  

Piebalgas kultūrtelpa ir unikāla ar kultūras tradīcijām, vēstures notikumiem, gleznainām ainavām un cilvēkiem. Mājas kafejnīcu dienās šeit varēs izbaudīt autentisku lauku vidi, kur Tevi sagaidīs gardi mājās gatavoti ēdieni un dzērieni, kā arī varēsi piedalīties dažādās darbnīcās un aktivitātēs, kas ļaus tuvāk iepazīt piebaldzēnu dzīvesveidu un tradīcijas.  

Cēsu novada garšu raksturo Latvijā audzēti bioloģiski produkti no vietējiem zemniekiem un mājražotājiem, kuri saudzē dabas daudzveidību un domā par vides ilgtspējību.  

Ņem vērā!

Informējam, ka pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes vajadzībām.

Uz tikšanos Cēsu novadā!

Ievietošanas datums: 01.06.2024

Uzzini par jaunumiem pirmais!

Pieraksties jaunumu saņemšanai e-pastā un esi pirmais, kas uzzina par aktualitātēm un labākajiem piedāvājumiem.