Zelta Krogs slēpošanas trases, Jaunpiebalgas pagasts, Cēsu novads, Latvija

ZELTA KROGS pārgājienu maršruti

Atsaucoties uz daudzkārtējiem slēpotāju aicinājumiem, Zelta krogā ir izveidoti pārgājienu maršruti, lai viesiem dāvātu iespēju baudīt Piebalgas unikālo ainavu visa gada garumā.
Daudzviet atpazīsiet ziemā uz slēpēm redzētās takas un vietas, taču būs arī daudz jaunu pārsteigumu!

Maršruti ir bezmaksas, taču taku uzturētāji būs priecīgi par ziedojumiem.

Maršruti:

  • ZELTIŅU CILPU PĀRGĀJIENS: 5km – slaids loks caur pauguraino Zeltiņu cilpu pļavu un Vienziemītes diviem tiltiem, paķerot klāt arī Ķepu cilpu skaistāko daļu otrpus šosejai.
  • PASAKU MEŽA PĀRGĀJIENS: 4,5km – visiemīļotākais slēpotāju maršruts pielāgots pārgājieniem, atmetot daļu līkloču Pasaku mežā. Ja būsiet gana klusi un klātesoši, iespējams, sastapsiet meža dzīvniekus.
  • TELVIEŠU-EZERNIEKU PĀRGĀJIENS: 11km – burvīgs un daudzveidīgs maršruts caur apkaimes augstāko vietu Telviešu kalnu (261m), Vanagkalna meža trasēm Ezernieku ezera apkaimē, kā arī Vanagkalns apciemojums (to neiekļaujot ietaupīsi 3km).
  • JĀNĒNU-VĒVERU PĀRGĀJIENS: 20km – mūsu klasiskais Jānēnu-Brektu slēpošanas maršruts iegūst svaigu elpu un veidolu vasarai, pievienojot pilnīgi jaunu, unikāli skaistu loku apkārt Bricu ezeram caur etnogrāfisko brīvdabas muzeju “Vēveri”! Maršrutu var uz pusi noīsināt izlaižot Vēveru cilpu.

Pārgājieni veicami, sekojot maršruta līnijai mobilajā aplikācijā Komoot, kur atspoguļotas spilgtākās apskates vietas, virkne foto un detalizēta karte. Skenē QR kodu (2.attēls) vai seko šai saitei.

Kā lietot Komoot:
Lejuplādē aplikāciju, ielogojies ar savu Facebook vai e-pastu, izvēlies bezmaksas versiju un kartes reģionu “CĒSIS” (1 reģions ir bezmaksas). Aktivizē tālrunī GPS un aiziet!

Lasīt tālāk... Aizvērt

Bezmaksas autostāvvieta
Peldvieta
Tualete

Uzzini par jaunumiem pirmais!

Pieraksties jaunumu saņemšanai e-pastā un esi pirmais, kas uzzina par aktualitātēm un labākajiem piedāvājumiem.