Stāvvietas Cēsu novadā

Ierodoties nezināmā galamērķi, tūristus nereti mulsina automašīnu un citu transportlīdzekļu novietošanas stāvlaukumā noteikumi. Lai atvieglotu ciemošanos Cēsīs un apkārtnē, esam apkopojuši svarīgāko informāciju par automašīnas novietošanu stāvlaukumos. Šajā rakstā uzzināsi informāciju arī par stāvvietu ierobežojumiem, kā arī vari iepazīties ar stāvvietu izvietojumu Cēsīs.

Stāvvietas Cēsīs atradīsi kartē šeit.

Cēsu novadā nav maksas autostāvvietu zonas, bet daudzām stāvvietām ir laika ierobežojums, kas norāda, cik ilgi automašīnu var novietot noteiktajā vietā.

Stāvvietas pulksteņi. Lai ievērotu noteikumus, ir svarīgi automašīnas logā novietot stāvvietas pulksteni (Skat. attēlu), tajā norādot auto novietošanas laiku. Ja tāda nav – stāvvietas pulksteni var iegādāties vietējos veikalos vai Cēsu Tūrisma informācijas centrā.

Ja veikali nav pieejami, automašīnas novietošanas laiku var norādīt, uzrakstot to uz papīra lapas un novietojot to redzamā vietā uz automašīnas paneļa.

Ieskaties stāvvietu ceļazīmju īsajā apkopojumā!

Šī ceļa zīme apzīmē stāvvietu. Nereti zem šīs ir redzama arī balta papildzīme, kas norāda informāciju par atļauto apstāšanās ilgumu un citu vērtīgu informāciju. Ja zem šīs zīmes nav papildzīmju, apstāšanās laikam un ilgumam nav ierobežojumu.

Svarīgi! Ceļa zīme jāinterpretē kopā ar visām zem tās esošajām papildzīmēm.

Šī papildzīme norāda atļauto apstāšanās laiku. Ilgums var variēt no pāris minūtēm līdz vairākām stundām.

Šī papildzīme norāda, ka šajā stāvlaukumā ierobežojumi spēkā ir darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.30.

Šī papildzīme norāda, ka stāvlaukumā esošie ierobežojumi ir spēkā katru dienu no plkst. 8.00 līdz 17.30.

Šī papildzīme norāda, ka stāvlaukumā mašīnu novietot drīkst personas ar invaliditāti.

Šī papildzīme norāda, ka stāvlaukumā drīkst novietot autobusus. Uz šīm zīmēm var būt attēlota arī vieglā automašīna, motocikls vai divritenis.

Nereti zem stāvlaukuma zīmēm ir redzama papildzīme, kas norāda, ka šeit apstāties drīkst cilvēki tikai ar attiecīgajām atļaujām, vai, citos gadījumos, konkrētas iestādes apmeklētāji vai darbinieki u. tml.

Šī ceļazīme norāda kempingpiekabju stāvvietu.

  • Papildus informāciju par ceļazīmēm Latvijā latviešu valodā (LV) var uzzināt šeit, bet angļu valodā (ENG) var uzzināt šeit. Ja rodas jautājumi vai nepieciešama palīdzība, aicinām sazināties ar Tūrisma informācijas centru konsultantiem.

Informāciju par pārvietošanās iespējām Cēsu novadā atradīsi šeit.

Laipni lūgti Cēsu novadā!

Uzzini par jaunumiem pirmais!

Pieraksties jaunumu saņemšanai e-pastā un esi pirmais, kas uzzina par aktualitātēm un labākajiem piedāvājumiem.