Kvēpenes Pilskalns, Raiskuma pagasts, Cēsu novads, Latvija

Kvēpenes dabas taka

Takas 11 km loks sākas stāvlaukumā pie Raiskuma kapličas, kas celta ap 1880. gadu, un ved pa meža stigām. Taka aizved līdz Kvēpenes alai un svētavotam, kas iztek no iespaidīga augstuma smilšakmens atseguma. Paņem līdzi kabatas bateriju, lai vari labāk izpētīt alas labirintus!

Tālāk maršruts ved pāri Kvēpenes pilskalnam, nonākot pie iespaidīgā Kvēpenes dižozola – aptuveni 500 gadus veca koka, kura zīmējums savulaik bija attēlots uz piecu latu banknotes. Tā kā ozols atrodas privātā teritorijā, aicinām ievērot norobežojumus un piknikam izvēlēties gabaliņu tālāk esošo labiekārtoto atpūtas vietu pie Gaujas.

Bijušā Kvēpenes mežsarga mājā šobrīd saimnieko Anete, kura piedāvā meditatīvas pastaigas ar zirgiem (ja vēlies izdzīvot šo unikālo pieredzi, piesakies, zvanot pa tālruni: 26404291). Ņem vērā, ka teritorijā pastaigājas Aļaskas malamuts.

Turpat netālu atrodas Rūsiņa kalns, no kura paveras burvīgs skats uz apkārtējo teritoriju. Tur ir soliņš, kur atvilkt elpu, savukārt lejā pie Gaujas atrodama piknika vieta un labierīcības.

Pēc atpūtas pie upes, ceļš vedīs atpakaļ pa meža stigām, līdz nonāks atpakaļ pie sākuma punkta – Raiskuma kapiem.

GPX fails

Lasi ŠEIT, kas ir GPX fails un kā to lietot.

Lasīt tālāk... Aizvērt

Bezmaksas autostāvvieta
Piknika vieta

Atļauti mājdzīvnieki
Draudzīgs ģimenēm ar bērniem

Uzzini par jaunumiem pirmais!

Pieraksties jaunumu saņemšanai e-pastā un esi pirmais, kas uzzina par aktualitātēm un labākajiem piedāvājumiem.